Aktüerya Hukuku Sertifika Programı

Programın Amacı:
Aktüerya Eğitimi ile amaçlanan tazminatın belirlenmesi ve hesaplanmasına ilişkin sorunların incelenmesi, özellikle tazminat hukuku ile ilgili bilirkişilik faaliyetinde bulunacak kişilere gerekli olan bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır.

Kimler için:
Üniversitelerin ilgili fakülte ve yüksekokullarının Aktüerya Bilimleri veya Aktüerya ve Risk Yönetimi bölümlerinden lisans veya lisansüstü eğitim almış olmak.

Program İçeriği:
Beden Tamlığının İhlalinden Doğan Zararlar
• Beden Tamlığının İhlali Kavramı
• Beden Tamlığının İhlalinin Değerlendirilmesi
• Masraf Kalemleri
• Zararın ve Tazminatının Belirlenmesi
• Zarardan İndirim Nedenleri
• Finans Matematiği
o Paranın Peşin Değeri (Güncel Değeri) Kavramı
• Hayat Sigortaları Matematiği
o Beklenen Yaşam Süresi(Bakiye Ömür Kavramı)
o Türkiye Hayat Tabloları(TRH2010)
o Diğer Hayat Tabloları(PMF1931, CSO1980 vb.)
o Hayat Anüiteleri
• Beden Tamlığının İhlali Tazminatının Hesaplanması
o Aktüeryal Yöntem (6704 sayılı Kanun ve Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları tarafından öngörülen yöntem)
o Progresif Rant (%10 Artırım-İndirim) Yöntemi
• Beden Tamlığının İhlali Tazminatı Hesabına Yönelik Uygulamalar
o Aktüeryal Hesap (Devre Başı Ödemeli Belirli Süreli Rant Yöntemi ve TRH2010 Tablosu)
o Yargıtay Uygulaması (Progresif Rant (%10 Artırım-İndirim) Yöntemi ve PMF1931 Tablosu)
Destekten Yoksun Kalma Zararları
• Destekten Yoksun Kalma Kavramı
• Destekten Yoksun Kalanlar
o Fiili ve Farazi Destek
• Gelir Paylaşım Oranları
• Dul Kalan Eşin Yeniden Evlenme Olasılıkları
• Zararın ve Tazminatının Belirlenmesi
• Zarardan İndirim Nedenleri
• Finans Matematiği ve Hayat Sigortaları Matematiği
o Paranın Peşin Değeri (Güncel Değeri) Kavramı
o Hayat Tabloları
o Hayat Anüiteleri
• Destekten Yoksun Kalma Tazminatının Hesaplanması
o Progresif Rant (%10 Artırım-İndirim) Yöntemi
• Destekten Yoksun Kalma Tazminatı Hesabına Yönelik Uygulamalar

Eğitim Süreci

• Eğitim programı, uzaktan eğitim yöntemine uygun hazırlanmıştır.
  • Tüm müfredat, eğitim modülleri ve videolardan oluşmaktadır.
  • Eğitimlere katılım için belirli bir gün ve saat sınırlaması yoktur. Dilediğiniz yer ve zamanda, internete bağlı olduğunuz tüm cihazlardan (tablet, telefon ve bilgisayar vs.) takip edebilirsiniz.
  • Bu sertifika programı, toplamda örgün eğitim müfredatının tamamını kapsamaktadır.
  • Toplam eğitim süresi, bireysel performans ve eğitim izleme hızınıza göre değişiklik gösterebilir.
  • Eğitimler, satın aldığınız günden itibaren 90 (doksan) gün boyunca erişiminize açık kalacaktır.

Tamamı Uzaktan Eğitim : Tüm müfredat, uzaktan eğitim yöntemine uygun hazırlanmıştır. Eğitim ve sınav için üniversiteye gitmenize gerek kalmaz.

Müfredat Farkı Yok : Örgün eğitim yerine, etkileşimli videoları izleyerek aynı eğitim içeriğini daha uygun fiyata, daha kısa sürede alabilirsiniz.

Adrese Teslim : Sertifikanız üniversite tarafından adresinize ücretsiz kargolanır. Sertifikalar ıslak imzalı ve üniversiteden doğrulanabilir.

ÜCRET İADESİ YAPILMADIĞINDAN, BAŞVURU YAPMADAN ÖNCE BİLGİLERİ DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE OKUMANIZI TAVSİYE EDERİZ.