+90 (212) 210 10 10

"Uygulamalı Moleküler Yöntemler" Eğitimi Sertifika Programı Tamamlandı.

Paylaş

Tıp, Biyoloji, Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Eczacılık, Veterinerlik ve Diş Hekimliği gibi alanlarda eğitim almış veya almakta olan katılımcılar, 18-24 Haziran arası teorik, 25 -30 Haziran tarihleri arasında da laboratuvar deneyimleri kazanarak, teknik konular ile laboratuvar pratik deneyimlerini pekiştirme şansını yakalamıştır.

Tıp, Biyoloji, Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Eczacılık, Veterinerlik ve Diş Hekimliği gibi alanlarda eğitim almış veya almakta olan katılımcılar, 18-24 Haziran arası teorik, 25 -30 Haziran tarihleri arasında da laboratuvar deneyimleri kazanarak, teknik konular ile laboratuvar pratik deneyimlerini pekiştirme şansını yakalamıştır.  

Katılımcılar teorik eğitimlerini uzaktan eğitim sistemi yolu ile almıştır. Bu aşamada temel hücre kültürü ve moleküler biyolojik yöntemler hakkındaki temel tüm bilgiler hakkında eğitim almıştır. Laboratuvar eğitimleri Nişantaşı Üniversitesi Genetik & Biyomühendislik Bölüm Başkanı ve Proje Ofisi Yöneticisi Doç.Dr.Zeynep Birsu Çinçin, Atlas Biyoteknoloji Genel Müdürü Murat Eser Akyürek ve Aplikasyon uzmanı Merve Sağlam tarafından verilmiştir. Katılımcılar laboratuvar aşamasında; 

1.Gün Hücre Kültürü

2.Gün PCR, qRT-PCR, Yeni Nesil Sekans

3.Gün Immunohistokimya ve TUNNEL

4.Gün Western Blot, ELISA, Comet

5.Gün MTT ve Sitotoksisite testleri

uygulamalarını bireysel olarak uygulamıştır. Eğitim, online ortamda yapılan sınav sonucunda başarılı olan kişilere Nişantaşı Üniversitesi sertifikası verilmesi suretiyle sonlandırılmıştır. Sertifika almaya hak kazanan kişiler, hem yurt içi hem de yurt dışında belirtilen yöntemlerin kullanıldığı her alanda sertifikalarını kullanabilecektir.


Anahtar Kelimeler

Uygulamalı
Moleküler
Yöntemler
Eğitimi
Sertifika
Programı

Yayın Tarihi:11.7.2018