+90 (212) 210 10 10

Topraksız Tarım Eğitimine Büyük İlgi Yaşanıyor.

Paylaş

Yılın 6. Topraksız Tarım Eğitimi İle 2019 Yılı Kapatıldı.

Kibele Projekt ve Nişantaşı Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ortaklığında 2019 yılının başlarında ilk eğitimi gerçekleşen topraksız tarım eğitimi Ağustos ayı itibariyle yılın 6. Eğitimini tamamladı. Ziraat Yüksek Mühendisi ve Topraksız Tarım Derneği Başkanı Ramis Özgen Akın eğitmenliğindeki, 2 günlük bir programı olan eğitim 21-22 Aralık'ta sezonun 6. eğitimi sonrası kısa bir ara verdi.

Program hakkında konuşan Ramis Özgen Akın, topraksız tarım dünyada yıllardır uygulanan bir üretim modeli olduğunu vurguladı. Bu modelin dünyada yenilikçi bir metot olduğunu ve üretim hem kaliteyi hem de verimi arttırdığını belirtti. Akın, eğitim programı kapsamında temel amaçlarının katılımcılara alanın bilgisini sağlamak olduğunu belirtti ve bu noktada iki günlük program kapsamında önce teorik bilginin verildiğini sonra ise teknik gezi ile katılımcılara yatırım öncesi bilmeleri gereken bilginin verildiğini vurguladı.

Nişantaşı Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi koordinatörü Ahmet Yıldızdoğan eğitimle ilgili olarak; Biz Nişantaşı Üniversitesi olarak yeni nesil teknolojilere önem veriyoruz. Tarım sektörüne dönük olarak Kibele Projekt ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu eğitimden çok büyük keyif alıyoruz. Tarımın teknoloji ile işbirliği hem üreticimizin hem de ülkemiz insanının işine yarayacaktır dedi.

Eğitim hakkında konuşan Kibele Projekt kurucu ortağı Yusuf Kurt, biz bu eğitimi gerçekleştirmeye ilk karar verdiğimizde ilginin her geçen gün bu kadar artacağını ön görmüyorduk. Kurt, eğitimin Aralık ayı itibariyle yılın 6. eğitimini geride bıraktığını ve 1.5 aylık bir ara verileceğini belirtti. 

Kurt, tarım sektörü maalesef yıllarca çeşitli sebeplerle biraz geri planda kaldığını ve teknolojik dönüşüm açısından zayıf kaldığını ifade etti. Son birkaç yılda ise bunun tersine döndüğünü vurgulayan Kurt sözlerine şöyle devam etti; Bugün geldiğimiz noktada dünyada yıllardır var olan girişimcilik kültürü Türkiye’de belli bir olgunluk seviyesine ulaştı. Bu olgunlaşma süreci tarım sektörüne de yaradığını belirten Kurt, son dönemde tarım alanında girişimcilik örneklerinin arttığını belirtti. Topraksız tarımın bu algı değişiminden nasibini aldığını ve Türkiyenin nitelikli eğitim almış bireylerinin tarım sektörüne yöneldiğini gözlemlediklerini belirtti. Kurt son olarak, Türkiye’nin ekonomisinin güçlenmesinin en önemli reçetesinin üretim ekonomisinden geçtiğini bu noktada üretim ekonomisine katkı sunmak isteyen girişimcilerin tarım sektörünü göz ardı etmemeleri gerektiğini belirtti.

 


Anahtar Kelimeler

topraksız tarım

Yayın Tarihi:22.12.2019