Uluslararası Akredite Profesyonel Bilişsel Koçluk Eğitimi [ Canlı- Online ]

Kayıt Bitiş Tarihi:1.12.2021

2021- 2022 YENİ SEZON

29 KASIM - 17 ARALIK

ONLINE + YÜZYÜZE (Seçmeli)

İngiltere merkezli uluslararası bir koçluk derneği olan Association for Coaching tarafından akredite edilmiş bir okul olan, EREN COACHING ACADEMY; NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ SEM birliktelğinde, eğitim sonunda mezunlarına, mesleki gelişim ve kariyer yolculuklarında tam destek vermektedir.

29 KASIM - 3 ARALIK: İÇERİK VE UYGULAMA- ONLINE
4 VE 5 ARALIK: SEÇMELİ OLARAK UYGULAMA -YÜZYÜZE
6 ARALIK - 10 ARALIK: İÇERİK VE UYGULAMA- ONLINE
11 VE 12 ARALIK: SEÇMELİ OLARAK UYGULAMA- YÜZYÜZE
13 ARALIK -17 ARALIK: İÇERİK-UYGULAMA-MENTORLUK VE SÜPERVİZYON HİZMETİ-
ONLINE - 20.00 - 23.00

Bilişsel Koçluk Modeli, bilişsele aş, danışanın farkındalığını hedefleyen liderlik sürecidir.

Bilişsel Koçluk Nedir?

Biliş: Neyi fark ettiğimi biliyor ve bunu dönüştürüyorum. Diğer bir kelime, fark ettiğim her neyse artık o bana ait bir bilgi. Bilişsel; bir ruhbilim terimidir.

Algı (farklı duyularımız aracılığı ile) yoluyla bilgiyi işleme kabiliyeti ve farkında olmaktır. Latince Kökeni cognoscere sigortasından gelir. Anlamı bilmektir. Bilişsellikten bahsettiğimizde, bilgiyle ilgili şeye gönderme yapabiliriz.

Diğer bir öğrenme, öğrenme ve tecrübe yoluyla edindiğimiz toplamıdır ki; bu bilgiler, kişi tarafından fark edildiğinde bilinmeyen ulaşır. Tüm bu sureti bilişsel süreç deriz.

Bilişsel Koçluk; Koç ile danışanı arasında geçen; bilişsele kafa, danışanın hedefleyen liderlik ileridir. Neden Bilişsel Koçluk? Herhangi bir sorun ya da durum içinde oldugunu dusunen danışanın; bilişsel farkındalığını oluşturarak, kendi sorununa yine kendi çözümünü bulması yazın. Bu yolla, dönüşümünü gerçekleştirir, artık bilişsel farkındalığını farkındalığını farkındalığını gerçekleştirir.

Programın Amacı

Dünyada ve Türkiye'de hızla yayılan Koçluk mesleğini bir kariyer başlangıcı olarak düşünüyorsanız; "Bilişsel Koçluk" sertifika programı sizin için doğru bir adımdır. Kişisel Gelişim, artık tüm dünyada bir sektördür. Bu sektörde ayrışmanın tek yolu ise; konusunda uzmanlaşmış bir eğitmenle, profesyonelleşmiş kurumlar tarafından onaylanmış metodolojik bir eğitimi kendi uzmanlığınız haline getirmektir.

Hedef Kitle

• Kişisel gelişim sektöründe her alanda koçluk hizmeti vermeyi hedefleyenler
  • Koçluğu bir meslek olarak yaşamak isteyenler.
  • Koçluk seanslarında profesyonelleşmek isteyenler.
  • Danışanlarına bütünsel çözüm sunmayı amaçlayanlar
  • Kişisel gelişim sektöründe ayrışmak isteyenler
  • Kişisel gelişimde başarıyı hedefleyenler

Katılımcılara kazanımları

• Danışanlarınıza hayatın her türlü alanında koçluk yapabileceksiniz.
  • Yaşam koçluğu, yönetici koçluğu, kariyer koçluğu ve ebeveyn koçluğu gibi birçok konuda bireysel koçluk hizmeti verebileceksiniz.
  • Koçluk destekli danışmanlıklar yapabileceksiniz. Koçluk tekniklerini kendinize ve başkalarına uygulayabilme yetisine sahip olabileceksiniz.
  • Bireysel ve kurumsal alanda Koçluk bilgilerini içeren, içerik eğitimleri verebileceksiniz.
  • Assocation for Coaching onaylı bir eğitim alarak; Üniversite sertifikanızın yanında, Uluslararası onaylı bir sertifikaya daha sahip olacaksınız.
  • Ulusal Mesleki Yeterlilik ve etik kurallarına göre düzenlenen eğitim sayesinde, danışmanlık iş kolu başlığında ticari sicilde yer alarak, koçluk danışmanlık iş kolunda ticari hayatta da var olabileceksiniz.

Sınıf içi eğitim ve uygulama: 60 Saat
Saha dışı uygulama: 15 Saat
Mentörük hizmeti : 20 saat
Süpervisör desteği 5 saat

Toplam: 100 Saat Eğitim boyunca, her ders günü sonunda bir sonraki haftaya hazır edilmek üzere, o hafta işlenen konuyla ilgili yazılı ve ses kaydı içeren ödevler verilir.

Eğitim sonunda sözlü, yazılı ve uygulama sınavı vardır. Sınav ortalamaları en az 80 puan olmalıdır. Ortalamayı tutturamayan öğrenciler, bir sonraki eğitime ücretsiz katılabilirler. Ödevler ve sınavlar; eğitmen tarafından puanlandırıldıktan sonra, üniversiteye raporlanacaktır.

EĞİTİM SONUNDA...

*Katılımcılarımız, 100 saatlik programı tamamladıklarında ve sınavlardan 80 ortalama ile geçtikten sonra, programı başarıyla tamamlamış olurlar.
*Program bitiminde üniversitemiz tarafından kendilerine;
-Nişantaşı Üniversitesi ve Nişantaşı SEM logolu ve ıslak imzalı " Profesyonel Bilişsel Koçluk" sertifikası verilir. Sertifika, e-devlet' te sorgulanabilirdir.
- Assocation for Coaching tarafından "Professsional Cognitive Coaching" içeriği onaylanmış AACT seviyesinde Eren Coaching Akademy tarafından AACT logo baskılı ıslak imzalı sertifikası verilir.
AC sertifikasyonu 75 saat süren eğitim tamamlandığında gerçekleşen uygulama sınavı soncunda verilir.
Nişantaşı Üniversitesi tarafından verilen sertifika tek başına, akredite koçluk eğitimi aldığınızı göstermez. Bu sertifikanın Eren Coaching Academy sertifikası ile birlikte kullanılması gerekmektedir.
*AC (Association for Coaching) tarafından AACT seviyesinde akredite edilmiş Profesyonel Koçluk programını tamamlamış katılımcılarımız, Uluslararası düzeyde akredite edilmiş bir eğitim almış olurlar.
*Programı başarıyla tamamlayan katılımcılarımız, bireysel olarak koçluk mesleğinde kendilerini ileriye taşımak istiyorlarsa, aldıkları AC akredite eğitimin üstüne AC akredite koçu olmak için, Assocation for Coaching ile süreçlerine devam edebilirler.
AC Türkiye bu konuda katılımcılarımıza oldukça geniş imkanlar ve kolaylıklar sağlamaktadır. Eğitiminizi almaya başladığınız tarihten itibaren AC üyeliğinizi başlatabilir ve bunu Türkiye AC' nin sağladığı kolaylıklarla elde edebilirsiniz.

Turkey Coordinator
turkeycoordinator@associationforcoaching.com

Katılımcı, eğitim süresince toplam 15 saat ses ya da görüntü kaydı alınmış, koçluk görüşmelerini, Eren Coaching Academy aracılığı ile üniversite yetkili birime sunmalıdır.

Eğitim Ücreti: 5.250 TL +KDV (Tüm Kredi Kartlarına Taksit Fırsatı)
Kontenjan 10 kişi ile sınırlıdır.
Başvuru- Eğitmen: Ayşe Burcu Eren / 0532 054 48 99