Uluslararası Akredite Profesyonel Bilişsel Koçluk Eğitimi

Kayıt Bitiş Tarihi:18.10.2019

Talep et

Bilişsel Koçluk Modeli, temel prensiplerini cognitive psychology (bilişsel psikoloji)'den temellendirir. Bu sebeple eğitim içeriği; Bilişsel Koçluk Metodolojisidir.

Programın Amacı

Dünyada ve Türkiye'de hızla yayılan Koçluk mesleğini bir kariyer başlangıcı olarak düşünüyorsanız; "Bilişsel Koçluk" sertifika programı sizin için doğru bir adımdır. Kişisel Gelişim, artık tüm dünyada bir sektördür. Bu sektörde ayrışmanın tek yolu ise; konusunda uzmanlaşmış bir eğitmenle, profesyonelleşmiş kurumlar tarafından onaylanmış metodolojik bir eğitimi kendi uzmanlığınız haline getirmektir.

Hedef Kitle

• Kişisel gelişim sektöründe her alanda koçluk hizmeti vermeyi hedefleyenler
  • Koçluğu bir meslek olarak yaşamak isteyenler.
  • Koçluk seanslarında profesyonelleşmek isteyenler.
  • Danışanlarına bütünsel çözüm sunmayı amaçlayanlar
  • Kişisel gelişim sektöründe ayrışmak isteyenler
  • Kişisel gelişimde başarıyı hedefleyenler

Katılımcılara kazanımları

• Danışanlarınıza hayatın her türlü alanında koçluk yapabileceksiniz.
  • Yaşam koçluğu, yönetici koçluğu, kariyer koçluğu ve ebeveyn koçluğu gibi birçok konuda bireysel koçluk hizmeti verebileceksiniz.
  • Koçluk destekli danışmanlıklar yapabileceksiniz. Koçluk tekniklerini kendinize ve başkalarına uygulayabilme yetisine sahip olabileceksiniz.
  • Bireysel ve kurumsal alanda Koçluk bilgilerini içeren, içerik eğitimleri verebileceksiniz.
  • Assocation for Coaching onaylı bir eğitim alarak; Üniversite sertifikanızın yanında, Uluslararası onaylı bir sertifikaya daha sahip olacaksınız.
  • Ulusal Mesleki Yeterlilik ve etik kurallarına göre düzenlenen eğitim sayesinde, danışmanlık iş kolu başlığında ticari sicilde yer alarak, koçluk danışmanlık iş kolunda ticari hayatta da var olabileceksiniz.

Sınıf içi eğitim ve uygulama: 60 Saat

Saha dışı uygulama: 15 Saat (Eğitmen öğrencilerden +6 Saat daha talep edebilir.)

Toplam: 75 Saat Eğitim boyunca, her ders günü sonunda bir sonraki haftaya hazır edilmek üzere, o hafta işlenen konuyla ilgili yazılı ve ses kaydı içeren ödevler verilir. Eğitim sonunda sözlü, yazılı ve uygulama sınavı vardır. Sınav ortalamaları en az 80 puan olmalıdır. Ortalamayı tutturamayan öğrenciler, bir sonraki eğitime ücretsiz katılabilirler. Ödevler ve sınavlar; eğitmen tarafından puanlandırıldıktan sonra, üniversiteye raporlanacaktır.

EĞİTİM SONUNDA...

*Katılımcılarımız, 75 saatlik programı tamamladıklarında ve sınavlardan 80 ortalama ile geçtikten sonra, programı başarıyla tamamlamış olurlar.

*Program bitiminde Üniversitemiz tarafından kendilerine;

-Nişantaşı Üniversitesi ve Nişantaşı SEM logolu ve ıslak imzalı " Profesyonel Bilişsel Koçluk" sertifikası verilir.

- Assocation for Coaching tarafından "Professsional Cognitive Coaching" içeriği onaylanmış AACT seviyesinde Eren Coaching Akademy tarafından AACT logo baskılı ıslak imzalı sertifikası verilir. Nişantaşı Üniversitesi tarafından verilen sertifika tek başına, akredite koçluk eğitimi aldığınızı göstermez. Bu sertifikanın Eren Coaching sertifikası ile birlikte kullanılması gerekmektedir.

*AC (Assocation for Coaching) tarafından AACT seviyesinde akredite edilmiş Profesyonel Koçluk programını tamamlamış katılımcılarımız, Uluslarası düzeyde akredite edilmiş bir eğitim almış olurlar.

*Programı başarıyla tamamlayan katılımcılarımız, bireysel olarak Koçluk mesleğinde kendilerini ileriye taşımak istiyorlarsa, aldıkları AC akredite eğitimin üstüne AC akredite koçu olmak için, Assocation for Coaching ile süreçlerine devam edebilirler.

AC Türkiye bu konuda katılımcılarımıza oldukça geniş imkanlar ve kolaylıklar sağlamaktadır. Eğitiminizi almaya başladığınız tarihten itibaren AC üyeliğinizi başlatabilir ve bunu Türkiye AC nin sağladığı kolaylıklarla elde edebilirsiniz.

Turkey Coordinator

turkeycoordinator@associationforcoaching.com

Program Süresi: 10 gün

Program Saati: 11.00 - 17.00

Eğitim Yeri: Nişantaşı Üniversitesi Maslak 1453 NeoTech Kampüsü

Eğitim Ücreti : 2.650 TL +Kdv ( Tüm Kredi Kartlarına Taksit İmkanı)

Kontenjan 10 kişi ile sınırlıdır.

Başvuru- Eğitmen: Ayşe Burcu Eren / 0532 054 48 99 / 0212 225 45 44

Eğitim İçeriği:

• Bilişsel Koçluğa Giriş
  • Ön Görüşme
  • Koçluk Sözleşmesi
  • Meta Analizler Şema Analizleri
  • Koçlukta T Modeli
  • Zihnin yapısı
  • Bilişsel Süreç
  • Koçluk Metodolojisi
  • (Temel Koçluk adımlarını da içeren, Koç ile danışanı arasında geçen, 14 basamaktan oluşan profesyonel bir süreçtir.)