Topraksız Tarım Eğitim Programı (Ön kayıt ödemesi yapanlar içindir)

Kayıt Bitiş Tarihi:21.8.2021

Eğitim İçeriği:

Amaç: Topraksız Tarım, dünyada Hollanda ve İsrail’in öncülüğünü yaptığı yenilikçi bir tarım modelidir. Topraksız Tarım Eğitiminde temel amacımız, bu yenilikçi üretim modeline yatırım yapmak isteyen ama yatırım öncesi alanın bilgisini almak isteyen bireylere gerekli bilgiyi sağlamaktır.

Hedef Kitle: Eğitimin hedef kitlesi, Türkiye geneli bu alana yatırım yapmak isteyen vatandaşlardır.

Eğitim Kazanımları: Topraksız Tarım Eğitiminin 2 günlük programı dahilinde katılımcılara hem teorik bilgi sağlanıyor hemde saha ziyaretinde sistemi yerinde inceleme fırsatı elde ediyorlar.

Kibele Projekt Hakkında: Kibele Projekt, İstanbul merkezli tarım alanında çalışmalar yapan bir girişimdir. Temel faaliyet alanları doğrultusunda; Bilgi içerikleri, eğitim-etkinlik ve proje yönetimi-üretimi faaliyetleri yürütmektedir.

• Topraksız tarım genel tarihçesi
  • Topraksız tarım neden yapılmalı?
  • Topraksız tarıma nereden başlanmalı?
  • Topraksız Tarım üretim modelleri
  • Topraksız Tarım Katı kültür ve Cocopeat Sistemi
  • Cocopeat sisteminde kurulum şekilleri ve yapılan hatalar
  • Katı kültür ve Cocopeat sistemlerinin kurulumunda dikkat edilmesi gerekenler
  • Kullanılacak sulama suyunun kalitesi ve Su kültürü sistemlerine giriş.
  • Hydroponic (hidroponik) Su kültürü sistemleri.
  • Akan su kültüründe yetiştiricilik nasıl yapılır?
  • Katlı su kültürü sistemleri ve dikey sistemler nedir ve nasıl yapılır?
  • Havuz kültürü ve Aquaponic sistemler (balıklarla üretim) nedir ve nasıl yapılmaktadır?
  • Topraksız Tarım Katı kültür ve Cocopeat Sistemi
  • Cocopeat sisteminde kurulum şekilleri ve yapılan hatalar
  • Katı kültür ve Cocopeat sistemlerinin kurulumunda dikkat edilmesi gerekenler
  • Kullanılacak sulama suyunun kalitesi ve Su kültürü sistemlerine giriş.
  • Topraksız tarım tesisinde; Hydroponic sistemin incelenmesi
  • Akan su kültüründe su döngüsünün nasıl yapıldığının anlatılması
  • Akan su kültüründe yetiştirilebilecek ürünlerin çeşitliliği ve hasat süreleri
  • Sistem kurulum süreçleri hakkında bilgilendirme
  • Ziyaret gerçekleştirilen seranın yatırımcısının deneyimlerinin dinlenmesi

. Serdar Yıldırım BOZOKALFA

Ziraat Yüksek Mühendisi

1966 İstanbul doğumludur. İlköğretimini Ankara Bahçelievler Ulubatlı Hasan İlkokulu’nda, Orta Öğrenimini Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi’nde, Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde, Yüksek Lisans (Master) Eğitimini de Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlamıştır. Askerlik görevini Muhabere asteğmen olarak yapmıştır. Evli bir erkek çocuk sahibidir. 1993-2001 yılları arasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır. 2001-2004 yılları arasında Ankara Çubuk İlçe Tarım Müdürlüğü’nde, 2004-2007 yıllarında Ankara Tarım İl Müdürlüğü’nde Proje ve İstatistik Şube Müdürlüğü ile Kontrol Şube Müdürlüğü’nde Y. Mühendis olarak görev yapmıştır. 2007-2011 yılları arasında Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, 2011-2021 yılları arasında da Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nde Y. Mühendis olarak çalışmıştır. Tarımsal mevzuat, tarımsal desteklemeler ve yetiştiricilik konularında hizmetiçi eğitim ve seminerlerde eğitici olarak görev yapmıştır. Tarımsal desteklemeler, proje değerlendirme ve proje onay konularında görev almıştır. Türkiye’nin birçok yerinde tarımsal (Bitkisel ve hayvansal) yatırımlarının projelendirilmesinde çalışmış ve danışmanlık yapmıştır. Proje ve Fizibilite hazırlama ile yatırım danışmanlığı konusunda deneyimlidir. TSE Ipard Proje Danışmanı Belgesi sahibidir. Ankara’da ikamet etmektedir.

Uzmanlık Alanı: Topraksız Tarım, Örtü Altı Seracılık, Tarla Bitkileri, Su Ürünleri, Ipard Proje Danışmanlığı

Bizimle iletişime geçmek için formu doldurunuz.

Ön Kayıt Formu

Pandemi döneminde Katılım Belgeniz, E Belge olarak gönderilmektedir.