Topraksız Tarım Eğitim Programı (İstanbul)

Hemen Başvur

Amaç: Topraksız Tarım, dünyada Hollanda ve İsrail’in öncülüğünü yaptığı yenilikçi bir tarım modelidir. Topraksız Tarım Eğitiminde temel amacımız, bu yenilikçi üretim modeline yatırım yapmak isteyen ama yatırım öncesi alanın bilgisini almak isteyen bireylere gerekli bilgiyi sağlamaktır.

Hedef Kitle: Eğitimin hedef kitlesi, türkiye geneli bu alana yatırım yapmak isteyen vatandaşlardır.

Eğitim Kazanımları: Topraksız Tarım Eğitiminin 2 günlük programı dahilinde katılımcılara hem teorik bilgi sağlanıyor hemde saha ziyaretinde sistemi yerinde inceleme fırsatı elde ediyorlar.

Kibele Projekt hakkında: Kibele Projekt, İstanbul merkezli tarım alanında çalışmalar yapan bir girişimdir. Temel faaliyet alanları doğrultusunda; Bilgi içerikleri, eğitim-etkinlik ve proje yönetimi-üretimi faaliyetleri yürütmektedir.

• Topraksız tarım genel tarihçesi
  • Topraksız tarım neden yapılmalı?
  • Topraksız tarıma nereden başlanmalı?
  • Topraksız Tarım üretim modelleri
  • Topraksız Tarım Katı kültür ve Cocopeat Sistemi
  • Cocopeat sisteminde kurulum şekilleri ve yapılan hatalar
  • Katı kültür ve Cocopeat sistemlerinin kurulumunda dikkat edilmesi gerekenler
  • Kullanılacak sulama suyunun kalitesi ve Su kültürü sistemlerine giriş.
  • Hydroponic (hidroponik) Su kültürü sistemleri.
  • Akan su kültüründe yetiştiricilik nasıl yapılır?
  • Katlı su kültürü sistemleri ve dikey sistemler nedir ve nasıl yapılır?
  • Havuz kültürü ve Aquaponic sistemler (balıklarla üretim) nedir ve nasıl yapılmaktadır?
  • Topraksız Tarım Katı kültür ve Cocopeat Sistemi
  • Cocopeat sisteminde kurulum şekilleri ve yapılan hatalar
  • Katı kültür ve Cocopeat sistemlerinin kurulumunda dikkat edilmesi gerekenler
  • Kullanılacak sulama suyunun kalitesi ve Su kültürü sistemlerine giriş.
  • Topraksız tarım tesisinde Hydroponic sistemin incelenmesi
  • Akan su kültüründe su döngüsü nasıl yapıldığının gösterilmesi
  • Akan su kültüründe yetiştirilebilecek bitkilerin çeşitliliği
  • Sistem kurulumları incelikleri.
1989 Balıkesir Bandırma doğumludur. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat Teknikerliği, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans (Master) eğitimlerini almıştır. Ramis Özgen AKIN Tarım Türk Tv ve ÇİFTÇİ TV kanalın da bitkisel üretim eğitim programları sunuculuğu ve Topraksız Tarım alanında tarımsal danışmanlık hizmetleri verdi. 2015 yılında Topraksız Tarım çalışmalarını geliştirerek ve daha iyi hizmet verebilmek için OZ Tarım ve Seracılık İth. İhr. Tic. Ltd. Şti. kurdu ve geleceğin tarım modeli olan Topraksız Tarım Sera kurulumu danışmanlık ve Topraksız Tarım gübre solüsyonları üreterek ülkemizin tarım alanındaki üretim kalite ve başarısını artırmaya yönelik büyük adımlar attı. Ramis Özgen AKIN halen ÇİFTÇİ TV kanalında Ziraat Yüksek Mühendisi olarak program sunuculuğu ve yapımcılığı, OZ Tarım ve Seracılık İth. İhr. Tic. Ltd. Şti. yöneticiliğini ve TOPTARDER (Topraksız Tarım Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmakta ve İstanbul‘da yaşamaktadır.

Not: Teknik gezi kapsamında gidilecek olan ziyaretin ulaşım masrafları tarafımızca karşılanmaktadır.

Bizimle iletişime geçmek için formu doldurunuz.

Ön Kayıt Formu