PROFESYONEL BİLİŞSEL KOÇLUK SERTİFİKA PROGRAMI

Kayıt Bitiş Tarihi:1.9.2019

Programın Amacı

Dünyada ve Türkiye'de hızla yayılan Koçluk mesleğini bir kariyer başlangıcı olarak düşünüyorsanız; "Bilişsel Koçluk" sertifika programı sizin için doğru bir adımdır. Kişisel Gelişim, artık tüm dünyada bir sektördür. Bu sektörde ayrışmanın tek yolu ise; konusunda uzmanlaşmış bir eğitmenle, profesyonelleşmiş kurumlar tarafından onaylanmış metodolojik bir eğitimi kendi uzmanlığınız haline getirmektir.

Hedef Kitle

• Kişisel gelişim sektöründe her alanda koçluk hizmeti vermeyi hedefleyenler
  • Koçluğu bir meslek olarak yaşamak isteyenler.
  • Koçluk seanslarında profesyonelleşmek isteyenler.
  • Danışanlarına bütünsel çözüm sunmayı amaçlayanlar
  • Kişisel gelişim sektöründe ayrışmak isteyenler
  • Kişisel gelişimde başarıyı hedefleyenler

Katılımcılara kazanımları

• Danışanlarınıza hayatın her türlü alanında koçluk yapabileceksiniz. Yaşam koçluğu, yönetici koçluğu, kariyer koçluğu ve ebeveyn koçluğu gibi birçok konuda bireysel koçluk hizmeti verebileceksiniz.
  • Koçluk destekli danışmanlıklar yapabileceksiniz. *Koçluk tekniklerini kendinize ve başkalarına uygulayabilme yetisine sahip olabileceksiniz.
  • Bireysel ve kurumsal alanda Koçluk bilgilerini içeren, içerik eğitimleri verebileceksiniz.
  • Assocation for Coaching onaylı bir eğitim alarak; Üniversite sertifikanızın yanında, Uluslararası onaylı bir sertifikaya daha sahip olacaksınız.
  • Ulusal Mesleki Yeterlilik ve etik kurallarına göre düzenlenen eğitim sayesinde, danışmanlık iş kolu başlığında ticari sicilde yer alarak, koçluk danışmanlık iş kolunda ticari hayatta da var olabileceksiniz.

Sınıf içi eğitim ve uygulama: 60 Saat Saha dışı uygulama: 15 Saat (Eğitmen öğrencilerden +6 Saat daha talep edebilir.) Toplam: 75 Saat Eğitim boyunca, her ders günü sonunda bir sonraki haftaya hazır edilmek üzere, o hafta işlenen konuyla ilgili yazılı ve ses kaydı içeren ödevler verilir. Eğitim sonunda sözlü, yazılı ve uygulama sınavı vardır. Sınav ortalamaları en az 80 puan olmalıdır. Ortalamayı tutturamayan öğrenciler, bir sonraki eğitime ücretsiz katılabilirler. Ödevler ve sınavlar; eğitmen tarafından puanlandırıldıktan sonra, üniversiteye raporlanacaktır.

• Bilişsel Koçluğa Giriş
  • Ön Görüşme
  • Koçluk Sözleşmesi
  • Meta Analizler Şema Analizleri
  • Koçlukta T Modeli
  • Zihnin yapısı
  • Bilişsel Süreç
  • Koçluk Metodolojisi
  • (Temel Koçluk adımlarını da içeren, Koç ile danışanı arasında geçen, 14 basamaktan oluşan profesyonel bir süreçtir.)

Kayıtlar 8 Nisan tarihinde başlar. 1 Eylül'de son bulur.

Tüm Kişisel Gelişim Eğitimleri %20 indirimlidir!

Eğitimler hafta içi gündüz ve akşam saatlerinde yapılacaktır.

Hafta içi: 14.00- 17.00 ve 18.30- 21.30 dur.

Tüm eğitim programları için; eğitim takvimi, katılımcı ile birlikte belirlenir.

Tüm eğitim programları için; eğitmenle ön görüşme yapılabilir.