Ceviz Yetiştiriciliği Eğitim Programı

Kayıt Bitiş Tarihi:28.11.2020

Amaç: Ceviz yetiştiriciliği eğitimin temel amaç, yeni bahçe kurmak isteyen Yatırımcılar için Yatırım için yatırım öncesi gerekli bilgileri sağlamak ve aynı zaman da Başlamak için yatırım sonrası konular da bilgi aktarımı sağlamaktır.

Hedef Kitle: Türkiye genelinde ceviz yatırımı yapmak isteyenler ile bu yatırımı yapmışlardır.

Eğitim Kazanımları: 2 günlük bu eğitim ile ceviz üretimi ve bahçe kurulacak hem teorik olarak bilgi aktarımı yapılıyor hem de saha ziyareti ile sulama sistemi, gübreleme, budama gibi konular da yerinde inceleme yaratılmış oluyor.

Kibele Projekt Hakkında; Kibele Projekt, Gıda-Tarım dikeyinde çalışmalar yürüten bir kolaylaştırıcıdır. Gıda-Tarım dikeyinde; Eğitim-Etkinlik ve Danışmanlık hizmetleri tasarlar.

1. Gün (Teorik)

• Ceviz Yetiştiriciliğine Giriş
  • Ceviz Yetiştiriciliği Hızlandırıcı Seçilmesi
  • Dikim öncesi Toprak Hazırlığı
  • Çeşit Ve Tozlayıcı Seçimi
  • Fidan Dikimi Ve Dikimde Önemli Hususlar
  • Ceviz Su İhtiyacı Ve Sulama Sistemi Kurulumu
  • Sulama Ve Gübreleme Programı
  • Ceviz Üretimin de Budamanın Gelişim Üzerine Etkisi
  • Ceviz Hastalık Ve Zararlıları
  • Ceviz Hasadı Ve Hasat Sonrası Yıkama / Kurutma / Paketleme İşlemleri
  • Ceviz Bahçesinde Ara Tarım Olarak Yapılabilecek Üretim Metotları
  • Ceviz Bahçesi Kurulum Fizibilitesi

2. Gün ( Saha Ziyareti ) ( Tekirdağ/Edirne )

•  İlk Gün Teorik Olarak Anlatılan Konuların Ceviz Bahçesinde Uygulamalı Olarak İncelenmesi
  • Sulama Sistemi Ve Gübreleme Ekipmanlarının İncelenmesi
  • Ceviz Yetiştiriciliğinde Kullanılan Tarımsal Ekipmanların İncelenmesi

Eğitmen Hakkında

1984 İstanbul doğumludur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Mühendisliği ve yine aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans ( Master ) eğitimlerini almıştır. Tezli yüksek lisansını bahçe bitkileri bölümünde, Beyaz Nektarin konusunda tamamlamıştır. Türkiye’nin farklı bölgelerinde ceviz yetiştiriciliği konusunda sektörün önde gelen firmalarında saha ve üretim sorumlusu, koordinatör, işletme müdürü olarak görev almıştır.  Devam eden İşletme Müdürü görevinin yanı sıra ceviz yetiştiriciliği konusunda danışmanlık hizmetleri vermektedir. İş güvenliği uzmanı ve kamulaştırma bilirkişisidir ayrıca İstanbul’da yaşamaktadır.