+90 (212) 210 10 10

Başvuru Formuna Git

Eğitim İçeriği

Değerli ruh sağlığı profesyonelleri;

Gerek okulların Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinde, gerek hastane ya da tıp merkezlerinin Psikoloji polikliniklerinde, gerekse Devlete Bağlı Kurumlar veya Özel Psikolojik Danışma Merkezlerinde çocuk ve ergenlerle çalışırken üniversitede aldığımız lisans ve yüksek lisans eğitimlerinin yetmediğini, psikopatolojiye yönelik teorik eğitimin yanı sıra bütüncül bir bakış açısı ile hazırlanmış daha uygulamalı bir eğitime ihtiyaç duyulduğunun bilincindeyiz.

İşte tam bu noktada AYA PSİKOAKADEMİ olarak Türkiye’de ilk defa bu eğitimin açılmasına öncülük eden ve 4 dönem düzenleyen Psikoterapist Dr. Obengül Ejder’in Eğitim Kordinatörlüğü’nde, Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Işık Karakaya, Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Sürücü, Psikiyatri Uzmanı Dr. İbrahim Bilgen, Psikoterapist Dr. Obengül Ejder, Uzman Klinik Psikolog Burcu Oğuzdoğan‘dan oluşan eğitim kadrosu ile güncellenmiş ve içeriği zenginleştirilmiş bir biçimde Bütüncül Çocuk ve Ergen Psikoterapisi Eğitimini 11-12 HAZİRAN 2022 tarihinde TEORİK EĞİTİMLERİN ONLİNE, UYGULMALI EĞİTİMLERİN ÖRGÜN (İSTANBUL) OLACAK ŞEKİLDE TOPLAM 22 MODÜL ŞEKLİNDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ.

Tüm Çocuk ve Ergen Psikiyatri uzmanlarını ve asistanlarını, Aile Hekimi uzmanlarını ve asistanlarını, Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunlarını ve son sınıf öğrencilerini, Sosyal Hizmetler Bölümü Mezunlarını ve son sınıf öğrencilerini, Yüksek psikiyatri hemşireliği mezunlarını, Aile Danışmanlığı Yüksek Lisansı yapmış olan ruh sağlığı profesyonellerini eğitimimize bekliyoruz.

Saygı ve sevgilerimle;

Dr. Obengül EJDER

Çocuk ve Ergen Psikoterapisi Eğitim Koordinatörü

ÇEPE - Eğitim Hakkında

Bütüncül Çocuk ve Ergen Psikoterapisi Eğitimi

Bütüncül Çocuk ve Ergen Psikoterapisi Eğitimimizde başta Freud , Piaget, Kohlberg, Bowbly, Erıcson, Masten gibi Gelişim Psikolojisi kuramcıları olmak üzere Sigmund Freud, Carl Gustav Jung, Heinz Kohut, J. Masterson, Albert Ellis, Aaron Beck , Virgia Satir , Salvador Minuchin, olmak üzere birçok kuramcının psikoterapotik yaklaşımlarının anlatılacağı doyurucu bir teorik hatırlatmanın ardından , Psikolojik ölçeme ve değerlendirme testlerinin anlatılacağı, çocuk ve ergenlerle Çağdaş Psikodinamik Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Mindfullnes, Deneyimsel, Bilişsel Davranışçı, Çocuk Merkezli ve Aile merkezli ( Filial , Teraplay ) Oyun Terapisi ve Sistemik Aile Terapisi gibi pek çok psikoterapi tekniğini metadolojik bir şekilde uygulayabileceğiniz bir eğitim tasarlamış bulunmaktayız;

ÇEPE - Kimler Katılabilir?

• Çocuk ve Ergen Psikiyatri uzmanlarını ve asistanları,
  • Aile Hekimi uzmanlarını ve asistanları,
  • Psikoloji Bölümü mezunlarını ve son sınıf öğrencileri,
  • Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunlarını ve son sınıf öğrencileri,
  • Sosyal Hizmetler Bölümü Mezunlarını ve son sınıf öğrencileri,
  • Yüksek psikiyatri hemşireliği mezunları,
  • Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans’ı yapmış olan Ruh Sağlığı Profesyonelleri.

Yukarıdaki yazılı olan meslek profesyonelleri dışında eğitimlerimize kayıt kesinlikle kabul edilmemektedir.. YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurt dışı üniversitelerden mezun olan ve yukarıdaki yazılı olan meslek profesyonelleri eğitimlerimize başvurabilirler.

Kayıt – Kabul Sırasında İstenen Belgeler

• 2 Adet fotoğraf
  • Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi
  • Lisans diploması ve varsa uzmanlık diplomasının önlü arkalı fotokopileri

ÇEPE - Belgelendirme

• Nişantaşı Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve AYA PSİKOAKADEMİ tarafından gerçekleştirilen eğitimin katılımcılarına, teorik ve pratik çalışma ve sınavlarını başarı ile tamamlamaları koşulu ile 440 saatlik Nişantaşı Üniversitesi Rektörü imzası ile T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 41576. Mevzuat, Madde 17 / 2a, 2ç gereğince meslek elemanlarının eğitim çalışmaları ve süpervizyon esasına göre bütün hak ve yetkilerden faydalanmak üzere 440 saatlik International Accreditation & Certification Organisations (IACO) tarafından onaylanan, akredite edilen “Bütüncül Çocuk ve Ergen Psikoterapisi Eğitim Sertifikası” verilir.
  • Belge aynı zamanda doğrulanmış kayıtlı dijital belge numarası özelliğine sahiptir, IACO tarafından verilen özel bir “IACO BARKODU” içermektedir ve tüm barkod okuyucu programlarla uyumludur.
  • Ayrıca eğitime modüler olarak katılan kursiyerlere katıldıkları eğitim başlığına ve modül saatine göre değişen ” Eğitim Katılım Belgesi ” verilir

Detaylı Bilgi Almak ve Kayıt için Tıklayınız.

Tüm Eğitimler