Türkiye’de İlk Kez Açılan Senaryo Doktorluğu Eğitimi Sertifika Programı Tamamlandı.

28 Nisan -13 mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen programın katılımcılarına sertifikaları yapımcı Faruk Turgut, yapımcı ve senarist Birol Güven ve programın koordinatörü Prof. Dr Gülseren Yücel tarafından verildi.

Sinema ve Televizyon endüstrisinde nitelikli senaryoların üretilmesinde ihtiyaç duyulan önemli bir uzmanlık alanı olan senaryo doktorluğu eğitimi, üniversite düzeyinde sertifika veren ve bu alanda ülkemizde açılan ilk eğitim programı oldu. Programın eğitmenleri Prof Dr Gülseren Yücel, Senaryo danışmanı Işıl Sönmez, dramaturg ve eğitmen Erdem Avşar, yazar ve yönetmen Ümit Ünal, yapımcı Duygu Albayrak, yazar ve yapımcı Birol Güven ve Yapımcı Faruk Turgut oldu. Program koordinatörü Prof. Dr Gülseren Yücel ‘’ Programın hedef kitlesi bu alanda kariyer yapmak isteyenler, kendi senaryolarını eleştirel bir gözle değerlendirme becerisi kazanmak isteyen senaryo yazarları, yapım şirketleri ile Televizyon  kanallarında  yaratıcı yapımcı olarak çalışanlardı’’ diyerek , eğitimin amacının bir  senaryonun  iyi ve sorunlu yönlerini derinlemesine analiz edebilmek, sorunları ve geliştirilmesi gereken alanları somut ve teknik kavramlarla ifade edebilmek , etkili ve işlevsel  senaryo  raporu hazırlamanın yöntemlerini öğrenmek  olduğunu, katılımcıları endüstriyel ilişkiler ağı ile tanıştırmayı sağlamanın da eğitimin bir parçası olduğunu belirtti. Prof. Dr Yücel bu programın senaryo doktorluğunun bir meslek ve kalıcı bir değer olarak sinema ve Televizyon endüstrinde yer edinmesine katkı sağlayacağına inandıklarını, ileri tarihlerde programın tekrar açılacağını söyledi.

senaryo
senaryo doktorluğu